Welkom bij Plastic Recycling Company, Circurec en Circuplast. 

Wij zijn gespecialiseerd in het bewerken van kunststof reststromen uit industrie. Wij beschikken over moderne machinelijnen waarmee de kunststoffen vermalen wordt tot grondstof voor de kunststof verwerkende industrie. Wij leveren als maalgoed vele soorten kunststoffen onder andere PE, PP, PS, PC, PA, PMMA, ABS en op aanvraag diverse andere kunststoffen. Met vaste transporteurs staan wij nationaal en internationaal garant voor snelle inzameling en levering.

 

Onze website krijgt een nieuw jasje! 

Plastic Recycling Company heeft een mooie creatieve stap gezet in haar uitstraling, ook de website krijgt een nieuwe look. Plastic Recycling Company wordt opgesplitst in twee aparte activeiten namelijk Circurec (gespecialiseerd in het recyclen van kunststof tuinmeubelen) en Circuplast (gespecialiseerd in het recyclen van PP en PE kunststoffen). 

 

Plastic-recycler

“We hebben de mond allemaal vol van duurzaam en groen, totdat het geld gaat kosten”

Duizenden oude tuinmeubelen liggen opeengestapeld op een berg. Klaar om de shredder in te gaan en vermalen te worden. Dennis Jorissen, eigenaar van Plastic Recycling Company in Schijndel ziet de berg bepaald niet kleiner worden, nu mensen door de coronacrisis massaal aan het opruimen zijn geslagen. Het vermalen van de kunststof draait op volle toeren, maar de afzet van zijn ‘maalgoed’ ligt ‘zo goed als stil’.
Een mooi artikel geschreven door een interview met Dennis Jorissen in samenwerking met KRO-NCRV De Monitor. Lees het hele artikel door op onderstaande link te klikken. 

https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/plastic-recycler-we-hebben-de-mond-allemaal-vol-van-duurzaam-en-groen-totdat-het-geld-gaat-kosten?fbclid=IwAR0eg6azjAAb-SP5UQxMgct-RIKagbjDRgtXIaiEECON4nA1vkUoj6-DhII

 

 

Sign the European Plastic Pact

Over vijf jaar moet al het plastic dat we dagelijks gebruiken recyclebaar of herbruikbaar zijn, vinden vijftien Europese landen en 66 bedrijven. Zij ondertekenen vrijdag het zogeheten Europees Plastic Pact. Wij steunen dit Pact en zijn dan ook één van de bedrijven die dit hebben ondertekend. 

De doelen uit het Plastic Pact zijn plastic verpakkingen volledig recyclebaar maken en hergebruiken, verminder onnodig plastic gebruik, gebruik van uit aardolie gemaakt plastic met ten minste 20 %, verbeter het proces inzameling, sortering en recycling met 25%, gebruik ten minste 30% gerecycled plastic in nieuwe verpakkingen en producten. 

Het pact bestaat uit afspraken tussen plasticproducenten, grote bedrijven, overheden en recyclebedrijven. Lees hieronder het volledige artikel. 

https://nu.nl/buitenland/6035481/vijftien-europese-landen-tekenen-pact-in-2025-al-het-plastic-recyclebaar

 

Erkend leerbedrijf 

Voor de 500.000 MBO studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Plastic Recycling Company is trots om de titel te mogen dragen als Erkend Leerbedrijf voor Logistiek. Zoek jij nog een uitdagende stageplek stuur dan een whats app berichtje naar 06-33029055  of mail naar susan@plasticrecyclingcompany.com.