Samenwerking

People

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons niet alleen voor recyclen van kunststoffen, maar ook het bieden รฉn vergroten van kansen aan bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Planet

We recyclen voor de dag van morgen. Een mooie bijdrage aan het milieu. Door continue procesverbeteringen toe te passen kunnen we van bestaande producten nieuwe grondstof maken.

Profit

Door te investeren in onze nieuwe en bestaande machinelijnen kunnen we de groei aan die we voor ogen hebben. En zo groeien we samen verder.

๐๐š๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž๐ง ๐„๐ง๐๐ž ๐‘๐ž๐œ๐ฒ๐œ๐ฅ๐ข๐ง๐  ๐›๐ซ๐ž๐ข๐๐ญ ๐ฎ๐ข๐ญ: ๐Ž๐ฏ๐ž๐ซ๐ง๐š๐ฆ๐ž ๐๐ฅ๐š๐ฌ๐ญ๐ข๐œ ๐‘๐ž๐œ๐ฒ๐œ๐ฅ๐ข๐ง๐  ๐‚๐จ๐ฆ๐ฉ๐š๐ง๐ฒ

Bas van den Ende Recycling (BVDER) uit Hoek van Holland heeft Plastic Recycling Company (PRC) uit Schijndel overgenomen. Hiermee is BVDER 100% eigenaar van PRC geworden. De overname van PRC is in lijn met de groeistrategie van BVDER; dรฉ toonaangevende speler in het recyclen van (harde) kunststoffen.

Door deze overname kunnen de operationele activiteiten efficiรซnter ingericht en uitgebreid worden. Daarnaast zet BVDER een goede stap richting landelijke dekking. 

Dennis Jorissen voormalig eigenaar van Plastic Recycling Company B.V. PRC zal toetreden tot de directie van BVDER. De naam van het bedrijf zal worden gewijzigd in Bas van den Ende Recycling locatie Schijndel. Het aantal m2 van de locatie Schijndel zal na overname worden vergroot van 8.000 naar 27.000 m2. Voor de medewerkers van PRC verandert er verder niets.

BVDER Schijndel

Een vooraanstaand bedrijf als het gaat om het recyclen van harde kunststoffen. Vanuit de visie People, Planet en Profit werken zij aan een circulaire toekomst. Naast de kunststofverwerkingstak voor tuinmeubelen, pp kratten en bumpers heeft BVDER Schijndel ook een handelstak.

BVDER Hoek van Holland

Een toonaangevend verwerkersbedrijf dat beschikt over de nieuwste machines en technieken, om steeds meer grondstoffen goed te scheiden en om te zetten in hoogwaardig maalgoed. BVDER investeert voortdurend in vakkundig, enthousiast personeel en in productielijnen. Recent is een lijn gestart voor het recyclen van Big Bags.

Bas van den Ende

โ€œWij zijn klaar voor de volgende stap om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Door de overname zal het team groeien naar 65 werknemers waarmee we in 2023 maar liefst 90.000 ton product gaan verwerken.โ€

Dennis Jorissen

โ€œIk ben blij met deze overname. Hierdoor kunnen we groei in de toekomst mogelijk maken en de productieprocessen nog beter optimaliseren, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.โ€

overname

Genomineerd voor de AANtWERK Award 2021!

- 21 oktober 2021 - 

mvo

Wij zijn supertrots dat we genomineerd zijn voor de AANtWERK award 2021. Samen met 6 andere bedrijven hebben wij ons mogen voorstellen aan de jury d.m.v. een pitch in de De Verspillingsfabriek.

Hieruit zijn 3 finalisten gekozen waaronder Aarts Schilderwerken, Kempkens en Plastic Recycling Company! 8 Maart 2022 heeft de Award uitreiking plaatsgevonden in de Orangerie in Den Bosch. We zijn uiteindelijk 2de geworden van de gekozen finalisten. Daar zijn we supertrots op! 

De AANtWERK award is dรฉ prijs voor inclusief ondernemerschap in Noord Oost Brabant. Wij, Plastic Recycling Company, geven medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om bij ons een toekomst op te bouwen. Voor ons is taal geen struikelblok. Wij kijken niet waar je geboren bent maar welke talenten je hebt. Samen gaan we voor een mooie toekomst gericht op People, Planet en Profit.

Bij ons gaat collega zijn verder dan de poort....       https://fb.watch/b2gerW-b0h/

foto award

De finalisten van de AANtWERK Award voor de meest inclusieve werkgever van Noordoost-Brabant zijn: (midden) Anka Aarts, directeur Aarts Schilder in Veghel, (links) Dennis Jorissen, directeur Plastic Recycling Company in Schijndel en (rechts) Henri Elsen, directeur Kemkens in Oss.

De Ondernemer | AANtWERK Award: jury en publiek kiezen meestโ€ฆ

 

foto award

 

World Clean Up Day 2022 werd een nog groter succes!

Wereldwijd werd zaterdag 17 september 2022 de Wordl Clean Up Day gehouden. Vorig jaar hebben we alleen in Schijndel een container geplaatst om plastic tuinmeubilair gratis af te geven. Dit jaar hebben we het nog groter aangepakt. In Veghel, Erp, Maria Heide Olland, Zijtaart en Schijndel hebben we containers geplaatst. Ons team van Plastic Recycling Company stond deze dag voor U klaar!

 

World Clean Up Day

 

World Clean Up Day 2021 was een groot succes!

"Omroep Meierij "  - 19 september 2021 -

Susan Smits van de Plastic Recycling Company sliep de nacht ervoor onrustig. Zouden er wel genoeg mensen afkomen op hun inzamelingsactie van plastic tuinmeubilair? Maar al voor de start van 9.00 uur stonden er een heleboel autoโ€™s met aanhangers te wachten. โ€˜s Avonds waren er al tuinstoelen tegen de container op het evenemententerrein gezet. Om 10.00 uur zat de eerste container tjokvol en werd een tweede geplaatst. Deze inzamelprimeur was een groot succes.     

             Twee volle containers recyclebaar plastic | Omroep Meierij

"Brabants Dagblad " - 19 september 2021 - 

Wereldwijd werd afgelopen zaterdag de Clean Up Day gehouden. In Schijndel was het mogelijk om plastic tuinmeubilair gratis af te geven aan het lokale recyclingbedrijf en werd er afval geraapt. Susan Smits van de Plastic Recycling Company lag wakker voor de โ€˜grote dagโ€™. Zou er wel iemand komen? Straks stond ze daar voor niks. De angsten waren ongegrond. De eerste container zat binnen een half uur vol met 3000 kilo aan plastic tuinstoelen en -tafels. 

 

 

Op de werkvloer bij  Plastic Recycling Company

WSD Journaal i.s.m. Plastic Recycling Company Schijndel 

01 juni 2021 -

Wij vinden een prettige werkomgeving erg belangrijk voor onze medewerkers. Daarom proberen we continue onze processen te verbeteren. Omdat wij een relatief kleine organisatie zijn kunnen we veel aandacht geven aan ook de privรฉ situatie van onze medewerkers. Zo bleek dat Samer afhankelijk was van een gewone fiets om van en naar zijn werk te gaan. Openbaar vervoer was geen optie en zijn auto rijbewijs had hij niet. Hij fietste 1 uur heen en 1 uur terug van en naar huis. Dit was geen doen. Wij hebben samen met hem naar een oplossing gekeken en hebben hem een electrische leenfiets aangeboden. Vanuit de WSD kregen wij zoveel positieve reacties hierop. Ze wilde graag een "Journaal" hiervan maken. Wat voor ons normaal is om vanuit goed werkgeverschap te doen is voor anderen uniek. Wij staan voor onze medewerkers altijd klaar. Dat hoort zo...

 

Kijk hier naar het WSD Journaal met Samer

Veilige werkomgeving hoog in vaandel bij Plastic Recycling Company

Artikel in samenwerking met Euromate Pure Air 

- 01 juni 2021-

Onze organisatie maakt grote ontwikkelingen in een relatief korte tijd. Dat betekend dat we continue bezig zijn om stappen in ons proces te verbeteren. Eรฉn heel belangrijke stap is het verbeteren van de werkomgeving. We hebben op het gebied van veiligheid al ontzettend veel geinvesteerd. Een belangrijk punt is ook de gezondheid van onze werknemers. Samen met Euromate Pure air zijn wij gaan zoeken naar oplossingen voor de fijnstof die vrij komt van het materiaal. Zij hebben een professionele fijnstofmeting  uitgevoerd en daaruit is gebleken dat wij 6 DFI-luchtreinigers moeten installeren om de luchtkwaliteit te verbeteren. Inmiddels hangen de luchtreinigers enige tijd en geven de werknemers aan dat de kwaliteit erg is verbeterd. 

https://www.linkedin.com/posts/euromate_recycling-duurzaam-schonebinnenlucht-activity-6810857007441084416-POPK

Euromate artikel 1
Euromate artikel 2

World Clean Up Day 2020

- 23 september 2020 -

Als recycling bedrijf zijn wij erg betrokken bij de World Clean Up Day. Samen met vele vrijwilligers zoals Wim van der Rijdt en Maaike Boon van Ostade hebben wij ons bedrijf opengesteld voor alle inwoners van Schijnel e.o. In onze fabriekshal hebben we een rondleiding verzorgt en uitleg gegeven over het recycling proces van harde kunststoffen. 

Foto: De MooiSchijndel krant 

Krantenartikel 23-09-2001
krantenartikel 23-09-20

De MooiSchijndel krant 

-Januari 2020-

Wij zijn enige tijd geleden in contact gekomen met Stichting Bij Jet. Stichting Bij Jet is een sociale onderneming. Bij Jet is gericht op het creรซren van werk voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in Schijndel. Wij hadden een vacature uitstaan voor medewerker productie. Zij hadden hiervoor een geschikte kandidaat. Inmiddels is Mengs bijons in dienst en hebben wij een hele fijne medewerker erbij!

Lees het hele artikel via https://demooischijndelkrant.nl/edities/2020/2052-editie-week-4-2020 of via bij-jet.nu

krantenartikel 22-01-2020

Plastic-recycler- De Monitor 

- mei 2020 - 


โ€œWe hebben de mond allemaal vol van duurzaam en groen, totdat het geld gaat kostenโ€

Duizenden oude tuinmeubelen liggen opeengestapeld op een berg. Klaar om de shredder in te gaan en vermalen te worden. Dennis Jorissen, eigenaar van Plastic Recycling Company in Schijndel ziet de berg bepaald niet kleiner worden, nu mensen door de coronacrisis massaal aan het opruimen zijn geslagen. Het vermalen van de kunststof draait op volle toeren, maar de afzet van zijn โ€˜maalgoedโ€™ ligt โ€˜zo goed als stilโ€™.
Een mooi artikel geschreven door een interview met Dennis Jorissen in samenwerking met KRO-NCRV De Monitor. Lees het hele artikel door op onderstaande link te klikken. 

https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/plastic-recycler-we-hebben-de-mond-allemaal-vol-van-duurzaam-en-groen-totdat-het-geld-gaat-kosten?fbclid=IwAR0eg6azjAAb-SP5UQxMgct-RIKagbjDRgtXIaiEECON4nA1vkUoj6-DhII

Plastic Recycling Company